Петокласниците Александър, Енис, Алекс и Илкан от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Царев брод спечелиха Националното спортно състезание за доброволци от детски полицейски управления. В надпреварата в София мериха сили и умения отбори от 23 областни дирекции на МВР в страната, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Състезанието премина в три етапа. В състезателния модул по полицейска лична защита учениците от Царев брод се класираха на трето място в отборното класиране.

В модула за оказване на долекарска помощ те оказваха първа помощ на статисти при различни по вид инциденти - ухапване от куче, измръзване, фрактури, термично изгаряне и кръвотечение. В модула по безопасност на движението учениците, които представиха ОДМВР-Шумен се класираха на първо място.

Максимумът от 100 точки момчетата от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ постигнаха в последния модул - те успяха да решат без грешки тест по пътна безопасност, да подредят пъзел на пътен знак и да управляват майсторски велосипед на полигон с различни видове препятствия.

Така тимът завоюва общо два златни, един бронзов медал и Купата за отборно класиране в националната надпревара.

Те бяха връчени от гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“, заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Благородна Макева.

Отборът беше воден от инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая при РУ-Шумен, началника на Охранителна полиция Галин Божилов и преподавателката в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ Даниела Господинова, добавиха от полицейския пресцентър.

Състезанието бе за ученици, които са били включени в пилотния проект „Детско полицейско управление” - 2016-2017 г.  

ШУМ.БГ