Ало измамници държаха вчера 65-годишен мъж и жена му над 3 часа на телефон, докато ги убедят да им дадат всичките си пари. Семейството от Нови пазар се раздели с 6 500 лв., съобщиха от полицията. 

Около 14,30 часа в дома на хората звъннал стационарния телефон. Вдигнала жената, а непознатият отсреща се представил за кварталния полицай Георгиев.
Казал, че в Нови пазар е задържана част от банда, която се занимава с телефонни измами и в тефтерчето на единия намерили техните адрес и телефон.

Предупредил ги, ако получат обаждане, да се опитат да задържат апашите на телефона колкото се може по-дълго, за да ги хванат. За целта поискал хората да кажат номера и на свой мобилнен телефон за връзка.

След малко на същия стационарен номер се позвънило отново. Друг глас обяснил, че техен роднина е пострадал и трябват пари за лечението му. В един момент искащият пари променил тона и започнал да заплашва пенсионерите, че ако не дадат пари, ще ги намери и ще ги убие.

В същия момент звъннал и мобилния телефон на хората. Там бил пак мнимия полицай Георгиев, който казал, че са засекли обаждането на измамниците и да не се притесняват, но помолил да съдействат за залавянето им.

Престъпникът изрично настоял да не прекъсват и двата телефонни разговора, за да не могат да се обадят на друг.

Така чрез атака и на мъжа, и на жената, през два телефона, алоджиите успели да убедят хората да съберат наличните си пари - 6 500 лв., и да ги оставят в торбичка пред входната врата. Това станало около 17,30 часа.

18,00 часа те се усетили, че най-вероятно не участвали в акция на полицията и мъжът звъннал на 112. 

ШУМ.БГ