Треньорът на "Левски Лукойл" Константин Папазов призна, че клубът носи вина за прекратения мач от финалната серия в баскетболното първенство с "Балкан" (Ботевград). Втората среща беше прекъсната 3.01 минути преди края, след като феновете на сините опитаха да нахлуят на терена. Папазов отказа да коментира феновете на "Левски", но се фокусира върху агитката от Ботевград.

Обвиненията към "Левски Лукойл" бяха, че са позволили на феновете да седнат зад пейката на "Балкан".

Остатъкът от двубоя ще бъде доигран днес привечер без публика в зала "Универсиада".

"Ние не сме нарушили правилата като клуб. Питайте феновете защо са решили да седнат там. С дежурния делегат отидох и ги помолих да се мръднат, но те отказаха категорично. На почивката пак опитах, за да няма ексцесии", каза Папазов след мача.

"Винаги нашите фенове са много лоши, а другите са много добри. Защо не коментираме другите? Има ли указания при такава ситуация в рамките на един час да бъде напусната залата? Кой не напусна залата", попита треньорът на столичния отбор.

Папазов, който е и член на управителния съвет на баскетболната федерация, обясни, че ще внесе предложение за забрана на гостуващи агитки.

"Ще предложа на базата на това лошо събитие да няма гостуващи фенове на баскетболни мачове в България. Това се е случило в по-напреднали страни като Гърция и Турция. Категорично да се забрани и зад пейките да има фенове. Ако ние сме нарушили правилника, да понесем отговорност за лошата организация", каза още Папазов.

Според него проблемите са започнали заради хвърлена бутилка от масажиста на "Балкан" към публиката на сините.

Треньорът на тима от Ботевград Небойша Видич пък изрази съмнения, че провокацията е била планирана.

"Защо тези фенове не бяха от другата страна като в първия мач? Целият ми костюм беше оплюван, имаше хвърлени бутилки, балони, пълни с брашно и вода, които предадохме на делегата. Това е организирано. Това не са фенове, които са дошли да гледат баскетбол", каза Видич.

Dnevnik.bg