България ще бъде без представител в женската схема на "Ролан Гарос", след като и третата българска тенисистка отпадна в квалификациите. Първата ракета Виктория Томова напусна във втория кръг на квалификациите, след като отстъпи на 17-годишната канадка Бианка Андреску с 1:6, 3:6 след 66 минути игра.

Томова, която е на 23 години, допусна три пробива в първия сет, след като направи много грешки. Вторият сет беше по-равностоен, но отново канадката първа взе аванс, за да може в крайна сметка да се поздрави с успех. За място в основната схема Андреску ще се изправи срещу победителката от двубоя между Онс Жабер (Тунис), която вчера елиминира Сесил Каратанчева, или поставената под номер 22 в пресявките Ришел Хогенкамп.

Българката записа един ас, но направи и една двойна грешка, докато нейната съперничка беше по-стабилна при начален удар и реализира три аса. Томова вкара 71% от първия си сервис, но спечели едва 57% от точките при него (23 от 40). Още по-зле беше положението при втори сервис – едва пет от 16.

Макар че допусна по-малко непредизвикани грешки от канадката, Томова не беше толкова стабилна и във всички решаващи моменти се пропука.

По-рано преди Томова и Каратанчева отпадна и третата българка Елица Костова.

Така на "Ролан Гарос" ще има само един българин – Григор Димитров. Той ще бъде поставен под №4 в Париж и ще научи съперника си по-късно днес след тегленето на жребия.

Dnevnik.bg