В минорно настроение и пред празни трибуни "Левски Лукойл" и "Балкан" (Ботевград) доиграха остатъка от втория финален в плейофната серия в баскетболното първенство. След ексцесиите в сряда вечер, в които срещата беше прекратена 3.01 минути преди края, двубоят все пак се доигра.

Финалният резултат беше 71:65, след като срещата беше прекратена при 66:59.

Божидар Аврамов от "Левски Лукойл" завърши като най-резултатен с 19 точки, докато за "Балкан" с най-много точки завършиха Девон Уошингтън и Христо Захариев с 15 точки.

"Болно ми е за това, което се случи. Единствената дума, която мога да кажа, е мъка", каза треньорът на гостите Небойша Видич след доиграването.

Гостите от Благоевград изразиха съжаление, че заради доиграването са изпуснали инерцията, която бяха натрупали в последната четвърт. Треньорът на тима от София Константин Папазов пък обясни, че тимът му е имал късмет в доиграването "Балкан" да пропусне две стрелби.

След два мача финалната серия в баскетбола е равна – 1:1. По програма третият мач трябва да е в събота от 19 часа в Ботевград, но съществува вариант да бъде пренасрочена за неделя.

Dnevnik.bg