Пилотите на "Ред бул" Даниел Рикардо и Макс Верстапен дадоха най-добри времена в двете свободни тренировки преди Гран при на Монако, шести кръг за сезона във Формула 1. По традиция свободните тренировки преди уличното състезание се провеждат в четвъртък, защото петък е ден за пазар в Княжеството.

Рикардо и Верстапен бяха много по-бързи от конкурентите си в двете сесии по 90 минути. В сутрешната тренировка най-близо до тях беше Люис Хамилтън, докато във втората сесия, когато скоростите вече бяха по-високи, Себастиан Фетел.

Рикардо завъртя общо 68 обиколки в двете тренировки, а най-добрият му резултат беше 1.11.841 с новите гуми хиперсофт. Австралиецът изрази задоволството от баланса на своя болид и от свършената работа. Той обясни, че "Ред бул" е много силен при всякакви условия на градското трасе.

"Със сигурност в събота ситуацията ще се промени и ще бъде много по-завързано. Засега сме доволни от постиженията си в дълга серия от обиколки. Не мислим да се отпускаме", каза Рикардо след тренировката.

Съотборникът му Верстапен направи 60 обиколки в двете сесии. В първата младият холандец изостана със 154 хилядни зад Рикардо, докато в следобедната тренировка беше на 194 хилядни зад съотборника си.

Фетел беше много зад двата болида на "Ред бул", изоставайки с повече от половин секунда.

От "Ферари" се оплакаха от проблеми с баланса и работата им с гумите не беше добра. Кими Райконен също не беше на ниво, след като изостана със седем десети от секундата.

Dnevnik.bg