3 акта отнесе 21-годишен шуменец, който под въздействие на алкохол заплашвал минувачи в Градската градина и се държал агресивно, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Около 16,10 часа вчера охранител към общината забелязал мъж, който пие бира и крещи на случайни минувачи. Направил му забележка и го помолил да не притеснява хората, но мъжът започнал да се държи агресивно и да отправя закани за саморазправа. В това време през мястото минал полицейски служител, който бил в почивка. Легитимирал се и предупредил младежа. Той обаче насочил агресията си към него, започнал да го заплашва и даже за доказателство на възможностите си ритнал и съборил кошче. Тогава полицаят го задържал и извикал колегите си от патрулния екип на смяна.

Младият мъж не показал документ за самоличност, но по-късно било установено, че той е Н.Г. /на 21 г./ от Шумен. Задържали го в ареста на полицията за 24 часа в полицейското управление, където му съставили актове по Закона за МВР, . Съставен му е акт по ЗМВР, по общинската наредба за употреба на алкохол на обществено място и по Указа за борба с дребното хулиганство.

Само с арест и предупреждение се отървал друг млад шуменец. Тази сутрин в района на паметник „Създатели на българската държава" 24-годишен шуменец тръгнал "да скача" на полицейският екип, изпратен там да осигурява реда по време на абитуриентските балове. Обидил униформените, те го предупредили, но той продължил с глупавото поведение и дори направил опит да влезе в патрулката. Преди това казал на униформените, че не са истински полицаи и че не могат да му направят нищо.

В крайна сметка Л.Б. успял да влезе в полицейския автомобил, но насила. С колата го откарали в ареста на Районното. Там му бил съставен протокол за предупреждение и го задържали за срок до 24 часа.

ШУМ.БГ