На носителя на "Оскар" Дани Бойл е поверено да режисира следващия филм от поредицата за британския суперагент Джеймс Бонд, обявиха продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи. За пети пореден път в ролята на агент 007 ще се въплъти Даниел Крейг.
Снимките за 25-я филм за измисления герой на Иън Флеминг ще започнат през декември в британското Pinewood Studios, а премиерата трябва да е през есента на 2019 г.

Уилсън и Броколи посочват в съобщението си, че режисьорът на "Бедняка милионер", "Трейнспотинг" и "Стив Джобс" е "изключително талантлив". Бойл вече е имал кратък контакт с темата за Джеймс Бонд и е снимал Даниел Крейг като 007 в краткия клип за церемонията за откриването на олимпиадата в Лондон през 2012 г.

Новият филм още няма заглавие, но е известно, че сценарист е Джон Ходж, който е работил с Бойл в "Трейнспотинг".

За Даниел Крейг това ще е филм, с който той заема образа на Бонд за цяло поколение - за пръв път той изигра агента в "Казино Роял", излязъл на екран през 2006 г.

Този път участието му бе предшествано от множество спекулации, че 50-годишният актьор вече не иска да облича смокинга и е уморен от образа.

Дневник