7-те бунгала, собственост на община Шумен, в к.к. „Шкорпиловци“, ще бъдат отдадени под наем за срок от 5 години. Това реши Общинският съвет. С 35 гласа „за“ съветниците  дадоха разрешение на общината да пусне на търг базата. Началната тръжна цена е 1800 лв. без ДДС за едно бунгало или 12 600 лв. за цялата база за година. Оценката на базата е направена от външен експерт.

Администрацията предлага бунгалата да се отдадат под наем, защото са в много лошо състояние и тя не може да ги стопанисва и от тях се генерират само загуби. Средствата за издръжка на базата за година са в размер на 51 500 лв., а приходите от нея за 2017 г. са били 15000 лв. В момента базата се стопанисва от ОП „Общински жилища и имоти“.

Данаил Данчев предложи за общинарите бунгалата да се дават на преференциални цени, което бе отхвърлено от администрацията. „Това няма как да стане. Бунгалата са в много лошо състояние, ние трябва да ги отдадем под наем и не можем да поставяме излишни условия“, каза кметът Любомир Христов.

За ШУМ.БГ директорът на ОП „Общински жилища и имоти“ Юлиян Вълчев каза, че интерес към базата засега е проявен от един инвеститор.

ШУМ.БГ