Пожар възникна в СУ "Васил Левски" в Шумен около 16,15 часа днес. Пламъците са обхванали последния етаж на училището. Няма пострадали хора.

На мястото са 3 екипа на пожарната. Всички ученици са изведени извън училището.

Оглед на място направиха  кметът Любомир Христов и заместникът му по строителство Боян Тодоров, началникът на пожарната комисар Иван Иванов и на полицията Ялчън Расим.

"Получихме сигнал, че гори покривът на училището. Пожарът е изгасен за около 20 минути. Той е възникнал на последния етаж, където се извършват ремонтни дейности и не е имало ученици. Всички други ученици са евакуирани", каза началникът на шуменската пожарна Иван Иванов.

 „Причината за пожара тепърва ще се изяснява. На този етап можем да кажем, че в училището са били около 150 деца. Всички са евакуирани, няма пострадали. Сега започваме процесуално-следствени действия“, заяви пред журналисти директорът на ОД на МВР Ялчън Расим.

За около час периметърът около училището бе отцепен от служители на полицията. Около 17,15 часа движението за автомобили и хора бе отворено напълно.

По-късно от пресцентъра на шуменската полиция допълниха, че пламъците са потушени с около 30 тона вода. Благодарение на бързата реакция на противопожарните екипи не е допуснато разпространение на огъня на по-голяма площ. Унищожени са около 500 кв.м. изолация. Извършен е оглед на всички помещения в училището. Осигурено е дежурство на противопожарни екипи. 

В училището се извършва саниране по проект за обновяването на образователната среда. В СУ “Васил Левски” ремонтът на стойност 4,823 млн. лв. се прави от "Джи Пи Груп“ АД - същата фирма, която строи и зала "Арена Шумен".

ШУМ.БГ