Агенция "Пътна инфраструктура" е задействала дейностите по свързването на Ахелой с новия път, свързващ Бургас и Слънчев бряг, който бе тържествено открит от премиера Бойко Борисов миналата седмица. Утре започват геодезическите заснемания и през следващата седмица се предвижда да започнат и строителните работи, които ще бъдат изпълнени съвместно с община Несебър. Това се разбира след среща на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов с жителите на Ахелой, съобщи агенция "Фокус".

Разгледани са различни варианти и е избран възможно най-оптималният вариант за влизане от Слънчев бряг към Бургас, уверил Атанасов и посочил, че с проекта Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканската пътна мрежа, каквито нямат и областният център Бургас, както и всички други населени места по Южното Черноморие.

Във вторник жители на града излязоха на протест след като се установи, че официално откритият път ги откъсва и се налага да пътуват километри, за да влизат и излизат от Ахелой.

С построяването на обходния път интензивният транзитен трафик вече не преминава през Ахелой, с което се опазва живота и здравето на жителите на града и се намалява опасността от тежки пътни инциденти, категорични са кметовете от региона, посочва още директорът на пътното ведомство. 

Дневник