Държавните структури, кметствата и земеделските производители в Шуменско са провели всички необходими мероприятия преди жътвената кампания за предотвратяване риска от пожари. Това стана ясно днес на заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия /ОСНРБ/. 

Доклади за предприетите превантивни мерки представиха от "Енерго-Про Мрежи" АД, "ЕСО ЕАД МЕР", Областно пътно управление - Шумен, ЖП секция - Шумен и представители на общините от областта.

"Обиколката, която извършихме из областта, показа, че на повечето места има изорани ивици по изискването на Наредбата за предотвратяване на пожари по житните култури. Пожарната и представители на Областна дирекция "Земеделие" също направиха проверки.

Можем да кажем, че благодарение на отговорното отношение на общините и службите, които отговарят за проверката на противопожарната защита на населението и жътвената кампания, както и на дружествата отговарящи за почистване на своите участъци, сме готови за пожароопасния сезон", заключи Неделчо Неделчев, главен експерт в Областна администрация.

Заседанието бе водено от зам.-областния управител Петко Шаренков.

ШУМ.БГ