Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли пое пълната отговорност за краха на отбора му във втория мач на световното първенство. Южноамериканците паднаха тежко с 0:3 от Хърватия и остават притиснати до стената.

Той опита да смекчи напрежението върху вратаря Кабайеро, допуснал много груба грешка при първия гол, както и да разсее критиките, насочени към звездата и капитан Лионел Меси.

"Отговорността на треньора не е частична - той носи пълната отговорност", каза Сампаоли след най-тежката загуба на аржентинците в групова фаза на световни финали от 60 години (след 1:6 срещу Чехословакия през 1958 г.).

"Не е правилно да обвиняваме Кабайеро. Планирах нещата по различен начин, трябваше да се получи различно. Наистина мислех, че нашият план за мача щеше да донесе напрежение за съперника. Но след ужаса на първия гол беше трудно, загубихме се емоционално", каза селекционерът на аржентинците.

"Нашата водеща сила е Лео (Меси), но не можахме да го намерим. Като отбор работим, за да дадем топката на Лео, но също така съперникът работи, за да го избегне", посочи той.

Сампаоли заяви, че усеща срам и болка за това, че не е успял да донесе радост на аржентинците. "От много време не съм се чувствал така, а сега се случва с фланелката на моята страна. Много боли."

Той изтъкна, че остава мачът срещу Нигерия, в който отборът му трябва да използва всяка възможност в търсене на място в осминафиналите.

Дневник