25 години от своето начало отпразнува лидерът в производството на капачки – ХЕРТИ АД. Освен от България, да уважат шуменската компания, дойдоха гости от 12 държави. Те посетиха производствената база в гр. Плиска и Двора на Кирилицата.

Официалната вечеря  се състоя в ресторант „Боровец“ и на нея присъстваха партньори, клиенти и приятели на фирмата, представители на шуменската общественост.

“25 години - една прекрасна възраст и за човек, и за компания.
Все още сме млади и енергични, изпълнени с идеи и въодушевление. Но  имаме натрупан и доста опит и самочувствие. Изминалите години бяха динамични и интересни. Мечтите ни ставаха цели, които постигаме. Опитът от успехите и провалите ни дава увереност да продължаваме напред. Посрещаме този празник с удовлетворение от постигнатото и с амбиции и визия за бъдещето”, заяви Захари Захариев, главен изпълнителен директор на компанията.

Създадена през 1993 г. с една машина за производство на 2 размера капачки и персонал от едва 10 души, ХЕРТИ се развива и надгражда вече 25 години, за да стигне до 480 души персонал и производство на над 40 различни размера капачки за спиртни напитки и вино; вода и безалкохолни напитки; храни и зехтин; козметика и фармацевтични продукти. Днес ХЕРТИ произвежда и продава над 1 милиард изделия годишно в повече от 50 страни по света, разположени на 6 континента.

Шуменската компания има свои дъщерни фирми в България, Англия, Франция, Германия, Румъния и САЩ

Съвместно с ключови клиенти и с дъщерната компания „Тихерт”, специализирана в инструменталното производство, всяка година ХЕРТИ разработва и пуска на пазара нови продукти.

Усилията на ръководството са насочени към поддържане на високо качество, индивидуален подход към клиентите според специфичните им потребности и консултирането им с цел предоставяне на цялостни решения за опаковки.

Ръководството на компанията е приело Националния кодекс за корпоративно управление и го прилага в цялостната си дейност. ХЕРТИ е социално отговорна компания, чиято обществена ангажираност  е отличена с грамоти от областните и общински власти, както и от търговската палата и културни институти.

ХЕРТИ е член на SEDEX, CETIE и Closures group.

Платена публикация