Джебчийки от гр. Суворово отмъкнали току-що получените пенсии от двама възрастни в Нови пазар вчера. Полицията успяла да залови крадлите за по-малко от час след получаване на сигнала, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Около 13 часа вчера в полицейското управление в града 68-годишна жена съобщила, че са й откраднали 170 лева, дебитна и лична карта. Докато давала показания в районното управление, полицейски служители, които се грижили за обществения ред в централната част на града при раздаване на пенсии, забелязали две жени със съмнително поведение. Заострили вниманието си към тях. Изяснили, че се движат между пощата, близка аптека и хранителен магазин. В това време в РУ- Нови пазар бил получен втори сигнал от 76-годишен местен жител, който съобщил, че от задния джоб на панталона му била открадната личната карта и сумата от 207 лева - току-що получената пенсия.

При проведените незабавни действия от страна на униформените, били хванати и отведени в полицейското управление С.Т./53г./ и С.И./21г./.  И двете жени са от гр. Суворово. Станало ясно, че са автори на двете джебчийски кражби, като по време на разпита признали и за трета, в която откраднали малка парична сума и лична карта на мъж. 

Полицейски служители намерили изхвърлените документи и ги върнали на притежателите. Намерената парична сума в двете жени също била възстановена.
С.Т. е криминално проявена и осъждана за джебчийски кражби, а С.И. има криминалистически регистрации за кражба. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор в РП- Нови пазар, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ