Две жени от Шумен са станали жертви на ало-измамници. Те взели от 93-годишна шуменка 7 500 лв., а от 80-годишна  - 170 лв. и 20 грама златни накити по познатата схема, че помагат на полицаи за задържане на измамници. Това съобщиха днес от ОДМВР в града.

Вчера преди обяд 93-годишната жена съобщила в полицията, че очаква да й се върнат парите, които предоставила за залавяне на телефонни измамници. При проведения разпит станало ясно, че на 9 юли на стационарния й телефон е позвънил непознат мъж, представил се за полицай и я помолил да съдейства за залавяне на измамници. Дал и инструкции да постави всички пари в найлонова торбичка и да ги остави на входната врата на жилището, като се прибере в дома си, за да бъдат задържани на място. Казал й още, че като приключи операцията ще й се обадят да й върнат парите.

Вчера възрастната жена разбрала, че е измамена, че не е говорила с полицай по телефона, и че сумата от 7 500 лева, която оставила в торбата е дадена на измамници.

Вчера, за времето от 15 до 18 часа непознат позвънил на 80-годишна жена. Представил се за прокурор и помолил жената да съдейства за залавяне на измамници. С идеята, че помага на полицията жената поставила според инструкциите в торбичка 170 лева и около 20 грама златни накити и закачила торбата на входната врата. Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ