Продължението на екранизирания мюзикъл Mamma mia! излиза на голям екран този петък. Неговото заглавие е "Mamma mia! Отново заедно", а режисьор е Ол Паркър.

Базиран отново върху творчеството на шведския квартет ABBA, филмът разказва предисторията на главната героиня и самотна майка Дона Шеридън, изиграна от Мерил Стрийп, която управлява хотел на гръцки остров.

Филмът отново е озвучен от песните на ABBA

Музиката към втората част е поверена на двама от изпълнителите на ABBA - Бени Андершон и Бьорн Улвеус.

Листът с песни вече е известен и може да бъде закупен педварително от тук, това съобщиха Юнивърсъл студиос на официалната страница на филма във фейсбук.

Той включва отново популярните мелодии Mamma mia!, Dancing queen и I have a dream, но този път почитателите ще могат да чуят Waterloo, Knowing me, knowing you, When I kissed the teacher и други заглавия от музиката на ABBA.

Шер е новото попълнение в актьорския състав

Носителката на "Оскар" Шер влиза в актьорския състав като Руби Шеридън - майката на Дона. Това е първото й участие във филм от 2010 г. насам. Тя ще изпее песента Fernando в дует с Анди Гарсия.

В интервю за BBC певицата споделя, че продължението на Mamma mia! е "също толкова забавно и зашеметяващо". "В началото бях много притеснена, защото другите актьори се познаваха от дълго време, но после видях, че няма да има напрежение - всички се смееха, бяха много забавни и се шегуваха през цялото време" - казва още Шер.

През 80-те години Мерил Стрийп и Шер си партнират във филма "Силкуд", а продължението на екранизирания мюзикъл ги събира отново заедно.

dnevnik.bg