„Лудогорец" се класира с лекота за втория кръг в Шампионската лига. Българският първенец постигна нова победа срещу "Крусейдърс" - този път с 2:0 като гост.

След успеха със 7:0 в Разград миналата седмица отборът, воден от Пауло Аутуори, ще продължава в надпреварата. Следващият съперник на тима ще е "МОЛ Види". Унгарският отбор, познат доскоро под името "Видеотон", отстрани трудно "Дюделанж" от Люксембург след 1:1 в първата среща и успех с 2:1 като домакин в реванша.

"Лудогорец" ще бъде домакин в първия мач на 24 или 25 юли, а седмица по-късно е мачът в Унгария.

Аутуори направи няколко промени в състава си за мача с "Крусейдърс". Най-големи бяха те в нападението, където действаха Якуб Шверчок, Жоао Пауло и Джоди Лукоки.

"Лудогорец" поведе в 11-ата минута, когато Били Бърнс си вкара автогол, както го направи и в първия мач. Този път той прехвърли от далеч вратаря О'Нийл след лошо отиграване. Секунди по-късно Лукоки влезе в наказателното поле, но улучи греда.

До почивката българският шампион имаше превъзходство, но не съумя да увеличи преднината си.

В началните минути след почивката Лукоки и Марселиньо пропуснаха добри възможности. В 56-ата Форсайт беше близо до изравнителен гол, но улучи греда след удар с глава.

"Лудпгорец" удвои в 65-ата минута, когато Шверчок стреля по земя от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл. Пет по-късно в игра се появи Антон Недялков, за когото това беше дебют за шампионите след привличането му от "Далас".

dnevnik.bg