Делио Роси вече не е старши треньор на "Левски". Договорът на италианеца е прекратен по взаимно съгласие, обяви собственикът на сините Спас Русев пред "Дарик".

Раздялата с Роси беше напълно очаквана, след като "Левски" записа срамно отпадане от носителя на Купата на Лихтенщайн "Вадуц" още в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

След двубоя бившият треньор на "Лацио" и "Фиорентина" заяви, че няма намерение да подава оставка. По думите му това е признак, че "човек се предава, а аз никога не се предавам".

Роси изведе "Левски" за сутрешната възстановителна тренировка. Заниманието се проведе при засилена полицейска охрана, а след него италианският треньор имаше среща с Русев за изясняване на бъдещето си на "Герена".

Собственикът на "Левски" е преговарял дълго време за раздялата с Роси и неговия екип. На този етап няма яснота кой ще е новият треньор на сините и дали досегашният наставник ще получи някаква компенсация.

Провалът още на старта на евротурнирите последва кошмара от нелепо загубения финал със "Славия" за Купата на България и слабото представяне в Първа лига, където сините завършиха на 24 точки от шампиона "Лудогорец" и на 17 от ЦСКА.

Роси пристигна в "Левски" в началото на август. Той замени Николай Митов, който беше уволнен след отпадането от "Хайдук" (Сплит) във втория квалификационен кръг на Лига Европа и колебливото представяне в първите два кръга на Първа лига. Италианецът беше предпочетен пред друго популярно име - бившия мениджър на "Челси" Аврам Грант.

Роси записа 41 мача начело на "Левски". В тях сините постигнаха 22 победи, десет равенства и девет загуби.

Дневник