Ливърпул" постигна споразумение за привличането на вратаря на "Рома" Алисон Бекер, обявиха водещите спортни медии в Англия и Италия. 25-годишният бразилец ще премине на стадион "Анфийлд" срещу 75 милиона евро, което ще го превърне в най-скъпия вратар в историята на футбола.

Сегашното върхово постижение се държи от Джанлуиджи Буфон, който през 2001 г. премина от "Парма" в "Ювентус" за 52 милиона евро. Второто място се държи от Едерсон, който преди година беше купен от "Манчестър сити" от "Бенфика" за 40 милиона евро.

Днес Алисон е отпътувал за Ливърпул, където трябва да финализира личните си условия и да премине медицински прегледи. Той беше заснет на летището в Рим, а на въпрос от събралите се репортери е заявил: "Искам да благодаря на всички фенове на "Рома". Съжалявам, момчета, но ще говоря по-късно."

Aлисон е юноша на бразилския "Интернасионал", където прави и първите си стъпки в мъжкия футбол. След четири години в първия отбор на родния си клуб той беше привлечен от "Рома" през лятото на 2016 г. срещу 7.5 милиона евро.


Бразилецът беше резерва на Войчех Шчесни в първия си сезон, като не записа нито една среща в Серия А. Всичките му 15 изяви бяха в Лига Европа и Купата на Италия.

Алисон обаче успя да си извоюва титулярното място и изигра цели 64 мача във всички турнири през миналия сезон.

Той се представи изключително силно и прикова вниманието на големите клубове.

Силните му изяви го превърнаха в първи избор и за бразилския национален отбор.

Дневник