След минимални победи в първите си мачове сребърният медалист в Първа лига ЦСКА и носителят на Купата на България "Славия" излизат тази вечер в очакване на трудни реванши, които да им осигурят място във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

ЦСКА гостува на бронзовия медалист в латвийското първенство "Рига" след успех с 1:0 на стадион "Българска армия". Двубоят започва в 19.30 часа и ще бъде предаван пряко по "Диема спорт".

"Няма да бъде лесно. "Рига" игра агресивно в първия мач, очаквам подобна игра и в реванша. Те са опасни при статични положения и трябва да внимаваме. Ако вкараме първи гол, за съперника ще бъде трудно да навакса. Имаме добри шансове да продължим напред", заяви старши треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро в навечерието на мача.

"Славия" посреща финландския "Илвес" (Тампере) от 19.00 часа. Белите също имат аванс от 1:0 след първата среща. В лагера на носителя на Купата на България също изразиха очаквания за труден реванш.

"Илвес" е много упорит отбор, който не се предава. Преднината ни е малка и не ни гарантира място в следващия кръг. Целта ни е да вкараме гол и да го победим. Задължени сме да бъдем търпеливи. В никакъв случай няма да играем агресивно, но ще чакаме нашия момент и няма да се хвърляме в атака", каза старши треньорът на "Славия" Златомир Загорчич.

Дневник