Мачовете от Шампионската лига през новия сезон ще се излъчват по каналите на "Би Ти Ви медиа груп" и А1.

Всички срещи от програмата във вторник ще са в ефира на каналите от платения пакет "Макс спорт". Мачовете, които са в сряда, ще се излъчват по "Би Ти Ви екшън" и "Ринг".

Двете компании получават и финала, който през сезон 2018-19 ще се играе на "Уанда метрополитано" в Мадрид.

Новият сезон на Шампионската лига включва промени в графика. Вместо досегашния начален час от 21.45 ч., мачовете вече ще са разпределени в два начални часа – 19.55 и 22.00 ч.

"Радваме се, че за малко повече от година нашите спортни канали се превърнаха в разпознаваема марка сред феновете в България. Качеството на нашата програма се подобрява постоянно и това е най-логичното нещо, защото искаме да предложим на зрителите всичко най-интересно от световния спорт и да им помогнем да гледат на живо любимите си отбори и спортисти", заяви Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" в А1 България.

Компанията взе правата за мачовете от Серия А, където от този сезон ще се състезава голямата звезда Кристиано Роналдо.

Интересът към Шампионска лига у нас през годините е безспорен, доказан и от отличното му представяне в каналите на "Би Ти Ви медиа груп". Финалът на турнира за сезон 2017-18 г. между "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул", излъчен на 26 май по "Би Ти Ви екшън", привлече 38.2% от зрителите на възраст 18-49, с 12% повече спрямо миналогодишния финал, посочиха от компанията.

Дневник