Вярва ли или не вярва Доналд Тръмп на руския държавен глава за намесата на страната в изборите за президент на САЩ през 2016 г. и в крайна сметка има ли доверие на разузнавателните служби?

Путин отрича всякакво участие на Русия в изборите за президент, а Тръмп му повярва. И го показа публично, а това от своя страна предизвика и остри реакции.
След завръщането му от Финландия, обаче, изглежда американския държавен глава смени позицията си и заяви, че ще държи руския президент "лично отговорен" за намесата в избирателния процес и вярва в твърденията на разузнавателните служби.

Именно тези напълно противоположни изказвания, направени от един и същи човек, станаха повод Time отново да посветят корицата си на Доналд Тръмп. Тя е дело на Нанси Бърнсън и представлява обработено изображение, което слива образа на американския президент и Владимир Путин в едно, и цели да покаже този спорен момент от външната политика на САЩ.

През изминалия месец Тръмп за пореден път шокира общността с противоречивата си политика спрямо мигрантите на границата с Мексико, когато стана ясно, че хиляди деца са разделяни от родителите си и настанявани в лагери при ужасяващи условия.

Тогава списание Time отново не пропусна и постави американския президент на корицата си.

На нея държавният глава гледа надолу към плачещо малко дете, а корицата има за цел да покаже нехайството и високомерието в политиката на американския държавен глава и кризата на границата.

Текстът на снимката гласи: "Добре дошли в Америка", а изображението, освен това, разпали ожесточени дебати, след като стана ясно, че 2-годишното дете на снимката всъщност не е било разделено от майка си на границата.
Междувременно Доналд Тръмп покани руския държавен глава на посещение в САЩ през есента, а поведението на американския президент става все по-противоречиво и води до широки дискусии по въпроса САЩ-Русия.

Днес.бг