Феновете от Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" настояха за среща със собственика на клуба Спас Русев. Отделно, те искат да разговарят и с бъдещия треньор, който и да е той, както и с футболистите.

Поводът е информация в сайт, според която маскирани фенове са сплашили играчи на сините. Запалянковците отрекоха твърденията.

"Заради създалата се ситуация, а и преди всичко заради очевидно влошената атмосфера в отбора, Националният клуб на привържениците на "Левски" категорично настоява за спешна среща с основния акционер Спас Русев", се казва в сайта на НКП.

Председателят на фенклуба Степан Хиндлиян определи пред BiT информациите като "силно преувеличени спекулации". Според него целта е да се отклони вниманието от проблемите, довели до поредната криза в "Левски" и отново организираните запалянковци да бъдат изкарани виновни..

Хиндилян призна, че в четвъртък той е бил на "Георги Аспарухов" заедно с други запалянковци, но никой не е бил маскиран. Те имали разговор с изпълнителния директор Красимир Иванов.

"Бяха му зададени няколко въпроса. Ако кажа, че срещата е била ползотворна, би било малко преувеличено от моя страна. Не, не беше ползотворна. Поискахме чрез него да се видим - в рамките на следващата седмица по възможност, със собственика Русев и с човека, който отговаря за селекцията в "Левски" Вангелов. И втора среща, която да бъде между нас и новоназначения треньор, който и да е той, и футболистите на "Левски". Уговорката ни беше, че той ще отправи там, където трябва, тези наши желания", заяви Хиндилян.

Според разказа му след това част от феновете отишли във фитнеса и поговорили с някои футболисти. Играчите били попитани дали са си взимали заплати, на което отговорили, че "една част е била платена, друга - не", каза председателят на НКП.

За среща с Русев настоя и тръстът "Синя България". И до момента обаче клубът запазва мълчание след сътресенията, предизвикани от отпадането от Лига Европа.

"Левски" остава без треньор часове преди първия си мач. Сините гостуват тази вечер на "Ботев" в Пловдив.

От клуба посочиха, че вратарят Божидар Митрев е освободен да отсъства в следващите дни заради предстояща тежка операция на баща му. Поради травми извън групата са Нашименто, Ривалдиньо, Хали Тиам и Серджиу Буш.

dnevnik.bg