Няма да изгубя съня си заради грешката ми в Гран при на Германия", така реагира Себастиан Фетел, след като изгуби домашното си състезание от първа позиция. Пилотът на "Ферари" катастрофира 12 обиколки преди финала, докато водеше, но изгуби контрол над болида си по мократа на места писта.

Грешката на Фетел му струваше скъпо, след като съперникът му за световната титла Люис Хамилтън спечели и поведе отново в класиране, като има 17 точки повече от германеца.

"Грешката ми не беше голяма, но имаше сериозни последствия, защото отпаднах от състезанието. Предпочитам да гледам позитивно върху нещата – колата ни е бърза, аз водех и всичко се развиваше добре за нас. Уикендът беше позитивен за нас, но аз направих грешка", каза Фетел.

Четирикратният световен шампион се представи силно в квалификацията и в състезанието, но грешката му го лиши от пета победа през сезона. В неделя е 12-ият кръг за сезона на пистата "Хунгароринг" край Будапеща. По традиция на нея "Ферари" се представя по-силно от "Мерцедес", а прогнозите са за високи температури, което също фаворизира скудерията.

Световният шампион за 2016 г. Нико Розберг смята, че нищо не оправдава Фетел за изпуснатата победа.

"Тогава Люис се движеше по-бързо, но е факт, че Себастиан имаше голям аванс пред останалите, той нямаше нужда да рискува, а просто да кара сигурно и да стигне до финала. Условията бяха много трудни, но той караше на ръба, което е причина за грешката му", каза Розберг пред RTL.

Дневник