„БАРС“ АД ще извърши ремонта на пространството пред Съдебната палата. Дейностите ще струват  475 989 лв. с ДДС, а площадът трябва да е с нова визия два месеца след сключване на договора с общината. Прогнозната стойност, обявена от общината за реновацията на пространството бе 477 000 лв. с ДДС.

Това е посочено в доклад на комисията, която работи по обществената поръчка за реконструкция на площада пред сградата на съда. „БАРС“ бе единственият участник в процедурата, която бе открита, след като в края на миналата година Министерски съвет (МС) отпусна 500 хил.лв. за ремонт на площада. 

Архитектурният проект за преустройство на пространството пред Съдебната палата бе представен през февруари т.г. Негов автор е арх. Красимир Генов.

Слънчевият часовник на покойния вече художник Евгений Русев ще бъде премахнат, а на негово място ще се направи воден елемент. Ще има и водна каскада. Ще се подновят пешеходните тротоари и настилки пред и около сградата на съда като се поставя нов цветен паваж. Предвидено е и парково осветление към пешеходните пространства, както и декоративни LED акценти, реконструкция на цветните площи, както и дървесната и храстовидна растителност по съществуващите тревни и залесени площи

ШУМ.БГ