44-годишен овчар е убил 72-годишен свой колега при спор за пасище. Престъплението е станало във вторник край новопазарското село Зайчино ореше, но за случая пресконференция бе дадена едва днес. 

На 24-ти юли вечерта овцете не се върнали от паша и собствениците им тръгнали да ги търсят. Така в ожъната нива се натъкнали на трупа на 72-годишния им съселянин Камен Игнатов, дългогодишен пастир. Тялото било в кръв, а аутопсията после показала много фрактури на 16 ребра, ключица. Имал хеми и пневмоторакс, множество кръвонасядания и контузии по ръцете и краката.

Още на следващия ден за престъплението бил задържан криминално проявеният Герчо Рангелов на /44 г./, който също пасял овце на хора от селото. В полицията той направил пълни самопризнания.

Двамата мъже имали стара вражда. На 24-ти те са се срещнали на нивата и са започнали спор за това кой къде да пасе овцете си. Разменили си няколко реплики, след което Герчо ударил по-възрастния мъж. Той паднал на земята, но Герчо продължил да го бие.

"В хода на разследването се установи, че от стадото на Камен Игнатов липсва една овца. Това ни наведе на мисълта да се насочим към лица, извършвали кражби на добитък. Беше проверен целия криминален контингент в региона. Така попаднахме на Герчо. След това с негово съдействие бе намерена овцата, скрита в храсти. Герчо е задържан първо за до 24 часа, а след това с постановление на прокуратурата за 72 часа", каза директорът на полицията в Шумен старши комисар Ялчън Расим.

Герчо Рангелов е обвинен за умишлено убийство по чл. 116 ал. 1 т. 6 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Прокуратурата ще иска вземане на постоянна мярка задържане под стража.

ШУМ.БГ