Министър-председателят Бойко Борисов разгледа днес реновираните по европроекти сгради на пожарната и на полицията в Нови пазар. След това на кратка церемония в сградата на общината той преряза лента, с което символично финализира изпълняваните през последните години няколко европейски и национални проекта в Новопазарско.

Ремонтните дейности в сградата на пожарната са по проект на стойност 520 000 лева. Полицейското управление е санирано за 629 494 лева. Двата проекта са по Оперативна програма „Региони в растеж“, спечелени от община Нови пазар.

"За последните няколко години над 20 милиона са влезли в Нови пазар, включително пожарна, полиция, общински сгради - нещо, което не беше пипано с десетилетия. След още две /години/ ще изглежда по различен начин. Има 3 - 4 проекта, които се работят. Завод открихме тук, още един гръцки сега се строи, винарната промишленост се развива много добре, така че до 2 - 3 години доста неща ще се направят", каза Борисов и добави, че ако искаме да се върнат хората, инфраструктурата трябва да се развива максимално бързо.

Премиерът заяви още, че в средата на август ще дойде отново в Шуменско, за да направи първа копка на строежа на следващия участък от АМ "Хемус" от Белокопитово до Буховци. Според него цялата автомагистрала ще бъде завършена до 3 - 4 години.

ШУМ.БГ