На десет сигнала за произшествия са реагирали спасителните и противопожарни екипи в неделния ден, съобщиха от полицията днес.

Първият сигнал за паднало дърво в Нови пазар бил получен в 16 часа. В рамките само на час и половина са получени десетки съобщения за паднали дървета в града. Дежурните екипи са оказали техническа помощ за премахване на седем паднали след силен вятър дървета на улиците „Цар Симеон“, „Стефан Караджа“, „Чаталджа“ и „Пирин“ в града. Екип от Шумен е оказал техническа помощ за отстраняване на паднал клон върху паркиран в града лек автомобил Форд. Екипите са нарязали и разчистили падналите след природни явления дървета и клони. Извършено било отводняване в мазе на жилищен блок на ул. “Патриарх Евтимий“.

В 17 часа било получено съобщение за пожар във вила в местността „Чашка“ в Шумен. Към мястото на инцидента бил насочен противопожарен екип. По данни на собственика пожарът бил предизвикан от паднала мълния. В пламъците били унищожени покривна конструкция около 50 кв.м. мебели и техника.

ШУМ.БГ