Министерски съвет отпусна 1 500 000 лева за доизграждане на Старческия дом в Шумен, който от години се строи на територията на бившето поделение на КЕЧ в кв.“Б. Българанов“.  Парите са част от допълнителните средства, които държавата отпусна за общините в страната.

„С отпуснатите средства ще довършим строителството на тази част, която е по проекта“, каза кметът на общината Любомир Христов. Той допълни, че за обзавеждането на Дома ще се разчита на средства от общинския бюджет.

„Само преди дни при откриване на зала "Арена Шумен“ министър-председателят Бойко Борисов обеща на шуменци, че ще бъдат отпуснати средства за доизграждането на Старческия дом и сега обещанието вече е факт“, каза Христов.

Идеята за пребазиране на дома за стари хора на това място стартира през 2008 г. по проект „Красива България“, но следващата година финансирането е спряно, като междувременно са похарчени 360 хил. лева. Със средства от облигационния заем до 2011 г. за похарчени още над  550 хил. лева.

„Сега, десет години по-късно, спешно ще бъде подготвена обществена поръчка за избиране на строителна фирма-изпълнител и се надяваме още следващата година обитателите на Дома за стари хора да могат да се преместят в новата сграда при едни наистина добри битови условия“ – добави кметът Любомир Христов.

ШУМ.БГ