Двама са загинали при пътни инциденти, станали през изминалото денонощие в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на полицията.

54-годишен мъж починал на място, след като бил блъснат от водач на БМВ Х6 Х Дравйв 40 Д с русенска регистрация. Инцидентът станал около 21,40 часа на 12 август по пътя Русе-Шумен-Варна до завода на КАИ Груп край Мътница.

Зад волана на джипа била 30-годишната Р.И. от Шумен. Тя се движила от Нови пазар в посока Шумен, когато на пътното платно от ляво излязъл пешеходец. 54-годишният жител на село Косово починал на място. Р.И. била тествана за алкохол, наличие не е отчетено.

Малко след 23,00 часа снощи бил приет сигнал за катастрофа в село Венец. Инцидентът станал малко преди изхода на Венец в посока Шумен. Водачът на Ауди А4 с шуменска регистрация - Е.Х. /на 31 г./ от Венец навлязъл в лентата за насрещно движение. Блъснал движещият се лек автомобил Ауди А6 Авант с немски регистрационен номер, управляван от Р.Р. /на 18 г./ от село Наум.

В МБАЛ-Шумен с множество травми по цялото тяло и вътрешен кръвоизлив бил откаран 31-годишният Е.Х. Тази сутрин мъжът починал.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ