Бившият №1 в тениса Новак Джокович започна с победа участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Носителят на 13 титли от Големия шлем се справи с представителя на домакините Стив Джонсън – 6:4, 7:6 (4) за 2.03 часа.

Шампионът от "Уимбълдън" постигна своята 318-а победа в турнирите от "Мастърс" серията и се класира за втория кръг. Там Джокович си осигури среща с Адриен Манарино, който пък победи Марко Чекинато.

Сърбинът реализира ключов пробив в края на първия сет, за да може да го затвори с 6:4. След това последва убедително начало на втората част и Джокович се оказа с аванс от 3:0. Публиката в Синсинати обаче помогна на Джонсън и той успя да обърне до 3:4 след два пробива, преди да бъде пробит обратно от Джокович

В десетия гейм Джокович стигна до четири мачбола, но американецът се справи. Ситуацията се повтори и в 12-ия гейм, за да се стигне до тайбрек. В него имаше много грешки, но благодарение на по-големия си опит Джокович успя да спечели.

Джокович е потенциален съперник на Григор Димитров в третия кръг. Българският тенисист почива в първия, а във втория среща победителят от мача между Миша Зверев и Дамир Джумхур.

С победа в Синсинати започна и Стан Вавринка, който пречупи в три сета Диего Шварцман – 6:2, 4:6, 6:3.

В турнира при дамите бившата №1 Серена Уилямс не срещна никакви проблеми срещу 23-ата в света Дария Гаврилова. Американката се нуждаеше само от 66 минути, за да спечели с 6:1, 6:2.

Мачът беше първи за Уилямс, след като тя се отказа от участие в Торонто. През миналата седмица американката заяви, че страда от постродилна депресия.

Уилямс реализира осем аса и даде само една точка за пробив на Гаврилова, която спаси. Тя показа много стабилна игра от основната линия и доминираше в разиграванията.

"След "Уимбълдън" осъзнах, че всичко, което ми се случва е едно дълго приключение за мен. Засега ще продължавам ден за ден без да имам големи очаквания. Много се радвам обаче да играя отново тенис и да съм пред тази великолепна публика", каза Уилямс след мача.

В следващия кръг носителката на 23 титли от Големия шлем ще се срещне с Петра Квитова, която почиваше. Първият кръг в Синсинати поднесе и изненада, след като представителката на Беларус Арина Сабаленка победи Джоана Конта – 4:6, 6:3, 6:4.

Дневник