За по-малко от месец и половина при извършени близо 350 проверки данъчни инспектори от шуменския офис на НАП са съставили 10 акта за установени нарушения и предстои запечатване на един търговски обект, съобщиха от пресцентъра на шуменския офис.

Издадените актове към некоректните търговци са по отношение на отчитане на оборотите, неиздаване на касови бележки без значение на каква стойност е покупката.

От шуменския офис съобщиха още, че  за периода на лятната кампания  от касите  на длъжници към бюджета са иззети близо 8 500 лв. Това е станало при взаимодействието между отделните звена на служителите от офиса на НАП в Шумен. Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки, че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

От там припомнят, че сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.  

ШУМ.БГ