Две години след пускането му в експлоатация ремонтираният пътен участък от Шумен към "Дивдядово" най-накрая получи разрешение за ползване. Издаденият от ДНСК документ днес пристигна в общината.

Без разрешението за ползване пътната отсечка реално бе със статут на строителен обект.

"Доволни сме, че най-накрая имаме разрешението и пътят реално вече е законен. Това беше поредният заварен от нашия екип обект с много проблеми. Коства ни много усилия, много изпратени писма, корекции на проектите и така нататък, за да се стигне до тук", каза зам.-кметът по строителство Боян Тодоров. Той обясни, че голямото забавяне е причинено от многото объркани процедури при проектирането и строителството. Според него основната причина да няма акт 16 е, че обектът е започнат без разрешение за строеж, а като авариен ремонт. "В този период ние трябваше да извадим разрешително за строеж, след което приемателна комисия да приеме обекта", допълни той.

"Този проблем много ни тежеше, защото, ако се беше случило нещо - срутване, катастрофа или каквото и да е, общината щеше да носи цялата вина", каза още инж. Тодоров.

Припомняме, че ремонтът на бул. „Велики Преслав“ между Шумен и „Дивдядово“ започна през пролетта на 2014-та и приключи през юни 2016-та. Той струва 3,6 млн. лв. с ДДС, като средствата бяха отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Работата бе поверена на консорциум “Хидро Алианс”-Варна.    

ШУМ.БГ