Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо е получил пълна подкрепа от борда на директорите, съобщи Би Би Си. На този етап ръководството няма намерение да се разделя с португалеца, за да привлече доскорошния треньор на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан.

Моуриньо се превърна във фаворит за първи уволнен мениджър във Висшата лига. "Юнайтед" прави колеблив старт на сезона, а според английските медии отношенията на португалеца с ръководството и футболистите са доста влошени.

В неделя "червените дяволи" загубиха с 2:3 срещу "Брайтън". Те допуснаха три гола в рамките на първото полувреме едва за трети път от създаването на Висшата лига. В първия кръг рекордьорът по титли на Англия победи "Лестър" с 2:1, но отново се представи неубедително.

Моуриньо остана много разочарован от трансферната политика на клуба това лято, след като на "Олд трафорд" пристигнаха само двама нови играчи - бразилския халф Фред и португалския краен бранител Диого Далот, който в момента е контузен.

Освен това португалският специалист обяви, че вече не изпълнява ролята на мениджър, а само треньор на отбора. Напрежението между него и клуба дойде само половин година след като той удължи договора си с "Юнайтед" до лятото на 2020 г.

На фона на проблемите на Моуриньо се появиха твърдения, че Зидан има желание да поеме "Юнайтед". Наскоро френският вестник "Екип" обяви, че французинът е готов да наследи португалеца на "Олд трафорд" в хода на настоящия сезон или след края му.

"Защо да обсъждаме Зидан, след като няма налична работа за него", е заявил човек от клуба, цитиран от Би Би Си.

Според дългогодишния играч на "Манчестър юнайтед" Гари Невил ръководството е трябвало да подкрепи Моуриньо на трансферния пазар. По думите му е било голяма грешка да не бъдат привлечени централни защитници, което беше най-голямото желание на португалеца.

"Даваш му нов договор през януари, значи трябва да го подкрепяш докрай. Според мен Жозе трябва да остане до края на договора си и да бъде подкрепян през цялото това време."

Не ме разбирайте погрешно. Клубът подкрепи Жозе и му даде доста пари (в предишните трансферни прозорци). Но не можеш да построиш само три четвърти от къщата. Трябва да свършиш цялата работа. Който и да беше мениджър, "Юнайтед" има нужда от централни защитници", коментира Невил.

Dnevnik.bg