Старши треньорът на "Кариана" (Ерден) Атанас Джамбазки беше изхвърлен от футбола за една година. Той е наказан за побой над съдия по време на домакинския мач със "Струмска слава" от четвъртия кръг на Втора лига.

Двубоят се игра в събота в Ерден, а гостите от Радомир спечелиха с 2:1. Победното попадение падна в 93-ата минута, когато Стефан Предев си отбеляза автогол след центриране от пряк свободен удар, отсъден за спорно нарушение в близост до наказателното поле.

След като топката се озова във вратата, Джамбазки нахлу на терена и се насочи към главния съдия Ивайло Ненков. В този момент на пътя му застана страничният рефер Георги Велков, който се опита да успокои ситуацията. Джамбазки обаче налетя на Велков и го засипа с юмруци в лицето.

Треньорът на "Кариана" трябваше да бъде извеждан от терена с полиция. Освен че няма право да се занимава с футбол в продължение на една година, той трябва да плати и глоба от 1500 лева. Инцидентът в село Ерден предизвика вниманието на световни медии, сред които и американската ESPN.

"Това е много грозно. Нервите не ми издържаха, за което се извинявам на всички. Разбирам, че не трябва да се реагира така, но не може по този начин да идват и да се подиграват с труда на хората, разбирате ли", каза Джамбазки пред "Нова телевизия".

Бившият треньор на "Литекс", "Славия" и "Монтана" не изключва подобни инциденти в бъдеще. "Ако се продължава по този начин, може и други колеги да реагират по този начин", допълни той.

Dnevnik.bg