Трима непълнолетни младежи откраднаха товарен автомобил Фолксваген Кади във Велики Преслав, карали го до Мараш, където го изоставили, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Товарният автомобил бил забелязан от гражданин на 25 август рано сутринта на ул. „Георги Димитров“ в Мараш, заклещен между електрически стълб и ограда на къща. Сигнал за изоставения автомобил е подаден чрез тел. 112 в 6:43 часа. Малко по-късно в РУ Велики Преслав 47-годишният собственик на автомобила от град Велики Преслав съобщил, че бусът му липсва. Той заявил, че превозното средство било паркирано на ул. „Хан Омуртаг“ в града, отключено с оставен ключ на предна седалка.

Служители на полицейските управления в Шумен и Велики Преслав започнали издирване на автомобила. При проведените действия те стигнали до двама младежи на 17 г. и един на 16 от Велики Преслав, които са заподозрени за кражбата. Тримата са задържани за срок до 24 часа  Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Шумен. Работата по случая продължава.

ШУМ.БГ