11 улици са цялостно преасфалтирани в Шумен през летния период. Над 5 714 квадратни метра асфалтово покритие е положено по 14 от предвидените за текущ ремонт улици, които са изкърпени машинно, съобщиха от общинския пресцентър.

Това бе извършено  от “Автомагистрали – Черно море” след сключен договор в края на м.г. 

Преасфалтираните улици са „Хан Аспарух“, „Войвода“, „Преслав“ „Шуменска комуна“, „Алдемировци“, „Преспа“ „Искра“, „ Ген. Тошев“, „Цар Шишман“, „Ил. Р. Блъсков“ и „Чавдар“ в кв. „Макак“. 

1 110 000 лева с ДДС бяха заделени в бюджета на Община Шумен за ремонтите на уличната мрежа през тази година.

Към момента от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ продължават да запълват ръчно дупки в целия град, като досега са изкърпени 1 518 кв.м. на стойност над 185 000 лева.

Подновени са над 4 700 кв. м. тротоарни настилки
 

От началото на лятото са подновени повече от 4 700 квадратни метра тротоарни настилки в различни райони на града. На места са ремонтирани само части от разрушените тротоари, а на други са извършени цялостна подмяна на плочките или ремонт с полагане на асфалтобетон, уточниха от общинския пресцентър.

Строителните дейности се извършват от шуменските фирми „Барс“ АД Шумен и „ЖСП Стил“, като в момента се асфалтират тротоарите по улиците „Вичо Папазов“ и „Марица“, а плочки се подменят на площад „Кристал“ и ул. „Климент Охридски“.

За поставянето на плочките е заделена сумата от 250 000 лв., а за поставяне на асфалтобетон по тротоарите – 400 000 лв. без ДДС.

ШУМ.БГ