Волейболистите не трябва да преживяват дълго загубите, а да започнат да мислят за следващите мачове. Така реагира националният селекционер Пламен Константинов след първата загуба на тима от Иран с 1:3 във втория двубой от турнира. Специалистът заяви, че по-спокойната игра на Иран е повлияла за крайния резултат.

"Трябва да отдадем заслуженото и на Иран. Изиграха един много стабилен мач, много равен мач, с по-малко грешки от нас. Ние бяхме по-нервни от началото, а те играха по-спокойно, което се отрази най-вече и на сервиса ни. Мисля, че това е основното, което не ни се получи. Те пък имаха стабилно посрещане и от там дойде разликата", каза селекционерът.

Константинов отдаде голям принос за победатана Иран и на разпределителя на съперника Маруф. "Той е голям разпределител и уверено водеше мача".

 "Опитът също изигра важна роля. Особено срещу такива по-млади момчета, които ние имаме. Не можеш да си позволиш дълго да преживяваш една или две грешки. Продължаваш към следващия мач", каза още треньорът.

"Предстоят ни нови мачове. Силно се надявам да постигнем две победи срещу Пуерто Рико и Куба, за да влезем по-уверени в срещата с Полша. Там ще търсим поправителен", завърши селекционерът.
 

Дневник