Реал" (Мадрид) наруши перфектния си баланс дотук в Ла Лига, след като за пръв път от началото на сезона не успя да победи. Мадридчани завършиха 1:1 при гостуването на "Атлетик" (Билбао), оставяйки на две точки зад каталунците, които са с пълен актив в първите четири кръга.

Визитата на баските очаквано беше много тежка, а "Реал" се измъкна, след като в големи периоди от срещата "Атлетик" игра по-добре.

Още преди почивката Икер Муниаин откри. Той беше точен в 32-ата минута след подаване на Иняки Уилямс. Именно последният беше един от най-активните в срещата, но се отчете с няколко пропуска.

До края на първата част баските пропиляха още няколко добри шанса да удвоят аванса си.


През втората част "Атлетик" игра много по-агресивно и не моменти действаше дори грубо. "Реал" подобри малко играта си и в 64-ата минута Иско се разписа. Халфът вкара изравнително попадение по-малко от три минути след появата си на терена.

С отлични намеси на "Сан Мамес" се отчете вратарят на "Атлетик" Унай Симон, който няколко пъти спря нападателите на "Реал". Вратарят впечатли с двойно спасяване в ключов момент, когато реагира при удар на Бейл от фаул, а при добавката спря и Серхио Рамос.

В края на мача футболистите на "Атлетик" бяха по-активни, но така и не успяха да застрашат сериозно Тибо Куртоа.

Дневник