Българският национален отбор по волейбол е изправен пред тежък изпит с висок залог. Съставът среща световния шампион Полша във Варна в последния си мач от група D.

Двубоят е от 20.40 часа тази вечер и ще бъде излъчен по БНТ1.

В понеделник поляците изиграха силен мач и се наложиха с 3:0 срещу Иран. Преди мача двата състава бяха начело с по три победи.

Поляците са в отлична позиция за запазване на първото място в групата. България също има възможност да завърши начело, но се нуждае от разгромна победа срещу световните шампиони.

Мачът е от голямо значение, тъй като резултатите от първата фаза се пренасят и във втората. Българите вече допуснаха една грешка срещу Иран, след което изпълниха задачата за две чисти победи срещу Пуерто Рико и Куба.

При трети пореден успех във Варна, националите ще се пренесат в София с увереност и добър актив за втората част от световното. Евентуален неуспех би намалил значително възможностите за класиране за решителните мачове в Италия.

"Полша е голям отбор и мачът ще бъде съвсем друг (спрямо този срещу Куба). Имат много добри състезатели, промениха си стила. Нас не трябва да ни притеснява нищо. Излизаме срещу световен шампион, няма какво да губим. Може само да спечелим", каза селекционерът Пламен Константинов след победата срещу Куба.

В другия мач за деня Иран играе с Финландия.

Дневник