Домакините от „Шумен“ спечелиха купата от първия баскетболен турнир за юноши, който се организира в памет на изместния треньор Костадин Димитров. Надпреварата се състоя в „Арена Шумен“ с участието на шуменския тим, съставите на „Буба баскет“ от София, „Актавис“ от Лесковац, Сърбия и „Адмиралс“ от Молдова.

Днес се изиграха финалните двубои. В мача за третото място софийският „Буба баскет“ спечели убедително с 91:39 срещу молдовските баскетболисти. В оспорван мач, с обрати, „Шумен“ се поздрави с победата над сръбския „Актавис“ със 78:71, след като на полувремето отстъпваше с 31:36.

Отборите бяха наградени с грамоти, купи и медали от съпругата на Костадин Димитров Мария Димитрова и кмета на Шумен Любомир Христов.

„Много благодаря на организаторите за този турнир и смятам, че той ще се превърне в традиционен. Поздравявам шуменци за спечелената купа и вярвам, че скоро в тази зала ще вдигнем и републиканската купа“, каза при награждаването кметът Любомир Христов.

След края на церемонията знамето на турнира бе дадено за съхранение до следващото издание на надпреварата на семейството на Костадин Димитров.

ШУМ.БГ