От днес започва основен ремонт и укрепване на покрива на спортна зала „Плиска“ в Шумен. Средствата, с които ще се извърши той са 300 000 лева и са от общинския бюджет. 

Ще се укрепи покривната конструкция над трите игрища по баскетбол, волейбол и хандбал. Проектът предвижда подмяна на водосточните тръби и улуци. Очаква се строителството да приключи за по-малко от два месеца при благоприятно време. Изпълнител на строително-монтажните работи е шуменската фирма „Прис“ ООД, която спечели обществената поръчка, обявена от общината.

„В Общинския съвет гласувахме да бъдат отпуснати 300 000 лв., за да извършим ремонт на покрива на най-голямата част от зала „Плиска“ и ремонтът започва от днес. Ще се ремонтират около 2000 кв.м. Ще бъде сменена и укрепена покривната конструкция. По уверение на фирмата ремонтът ще завърши за не повече от два месеца. През това време ще създадем условия на отборите по хандбал, волейбол и баскетбол да тренират в други зали“, обясни днес пред журналисти кметът Любомир Христов. 

Той допълни, че догодина общината ще се стреми да осигури средства и за ремонт на покрива на останалата част от спортен комплекс „Плиска“, където са залите по гимнастика, борба и др. „Имаме желание да отремонтираме изцяло залата, но всичко е свързано със средства. Виждате, че досега такива не са заделяни. Сега с 300 хил. лв. започваме, догодина ще продължим. Искаме да преведем в нормален вид тренировъчните зали в комплекс „Плиска“, както и зала „Младост“, каза още Любомир Христов. 

Докато приключат ремонтните дейности в зала „Плиска“, спортните клубове ще провеждат тренировките си в другите спортни бази на града по предварително определен график.

ШУМ.БГ