Отборът на "Ферари" във Формула 1 обяви "вратата за отворена" за сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер – Мик. Пилотът се представя впечатляващо във втория си сезон във Формула 3 с екипа на "Према". Шумахер младши води в класирането три състезания преди края.

"Мик е голям талант, а с това име "Ферари" винаги ще бъде като дом за него. Неговият баща даде много на нашия отбор и всички обичаме фамилия Шумахер. Никой във "Ферари" обаче не иска да поставя под напрежение Мик. Смятам, че това е и семейно решение, но ако той иска да се присъедини към "Ферари", ние нямаме против", каза шефът на "Ферари" Маурицио Аривабене.

Италианецът призна, че от Скудерията следят внимателно кариерата на Шумахер от няколко години. Той обаче не е част от академията на "Ферари" за пилоти. В момента във Формула 3 Мик Шумахер се състезава с болид, задвижван от двигател на "Мерцедес". Въпреки това не е в програмата на нито един от големите отбори. Той не е правил и официални тестове с болид от Формула 1.

"Говорил съм с него, срещнахме се на "Спа" през миналата година, когато той караше болид на Михаел от 1994 г. Казах му да продължава да бъде концентриран, но и да се забавлява от това, което прави. Той не трябва да пораства прекалено бързо", добави Аривабене.

През юли Мик Шумахер спечели първата си победа във Формула 3, триумфирайки на "Спа" 26 години след легендарния си баща. Преди това най-доброто класиране на 19-годишния германец беше стъпване на подиума. След "Спа" Шумахер стартира от полпозишън в следващите шест от девет състезания (пет поредни). Той спечели и още шест победи.

Преди последния кръг за сезона на "Хокенхайм" Мик Шумахер води с 329 точки пред Дан Тиктъм от академията на "Ред бул" (280 точки). Очаква се през следващия сезон 19-годишният пилот да премине във Формула 2, което е последното стъпало преди Формула 1.

Dnevnik.bg