Футболистът на "Барселона" Лионел Меси е дал една точка на дългогодишния си съперник Кристиано Роналдо в избора за най-добър футболист в света в анкетата на ФИФА (наградите The Best). Наградата спечели Лука Модрич, който изпревари Роналдо и Мохамед Салах, докато Меси остана едва пети.

ФИФА публикува избора на капитаните и селекционерите на националните отбори, които имат право да участват в анкетата. Меси е дал три точки на Модрич, две на Килиан Мбапе и една на Роналдо. За пръв път аржентинецът поставя бившия футболист на "Реал" (Мадрид) сред призьорите.

От 2011 г., откакто участва в анкетата като капитан, Меси неизменно поставяше поне по един футболист от "Барселона". До момента аржентинецът беше давал гласовете си за Андрес Иниеста, Шави Ернандес, Серхио Агуеро, Неймар, Анхел Ди Мария, Хавиер Маскерано и Луис Суарес.

В анкетната си карта капитанът на Португалия Роналдо отличава Рафаел Варан, Лука Модрич и Мбапе. Бившият съотборник на Роналдо и капитан на Испания Серхио Рамос пък гласува за Модрич, португалския нападател и Меси.

С три точки за Меси гласува селекционерът на Испания и бивш треньор на "Барселона" Луис Енрике. Очаквано на първо място в анкетната си карта го е поставил и временният селекционер на Аржентина Лионел Скалони. Португалският треньор Фернандо Сантош пък избира Роналдо, Модрич и Еден Азар.

Изборът на капитана на световните шампиони от Франция Юго Лорис е изцяло за негови съотборници. Вратарят дава три точки на Рафаел Варан, две на Антоан Гризман и една на Килиан Мбапе. Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан залага на същите трима, но в различен ред – Гризман, Варан и Мбапе.

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов дава гласа си за Модрич, Антоан Гризман и Кристиано Роналдо. Изборът на селекционера Петър Хубчев е Лука Модрич, Еден Азар и Мбапе.

Dnevnik.bg