„Ботев” Нови пазар победи „Волов” с 1:0 като гост в мач от 6-ия кръг на североизточната Трета лига. Футболистите от Нови пазар стигнаха до победата, въпрeки че след 50-тата минута играха с 10 човека.

Срещата се игра на ст. „П. Волов” пред над 100 зрители, дошли да подкрепят двата отбора въпреки дъждовното време. Играта през първата част бе равностойна, като и пред двата тима се откриха възможности за гол, които футболистите не реализираха. В  20-ата минута вратарят на „Волов” се намеси успешно след удар от близко разстояние и изби топката. Пет минути по-късно шуменци организираха добра атака, последва центриране от дясно, но футболистите останаха под топката и никой не нанесе удар. В 30-ата минута шуменци допуснаха груба грешка. Топката бе върната с крак къв вратаря Добромир Дочков, който рискува и с ръка я извади извън терена. Последва пряк свободен удар в наказателното поле на шуменци, но топката срещна стената.

В началото на втората част Преслав Пасков от „Ботев” получи втори жълг картон, респективно червен, и напусна играта. Въпреки че останаха с човек по-малко, охитните футболисти на „Ботев” се организираха доббре в защита и с контри затрудниха шуменци. В 55-ата минута точна след бърза атака Димитър Димитров остана сам срещу вратаря на „Волов” и вкара единственото попадение в мача. В последните пет минути шуменци опитаха натиск, но той не доведе до удари към вратата на „Ботев”, който се оттегли като победител днес.

ШУМ.БГ