На автосалона в Париж, който се открива на 2 октомври, "Мерцедес" ще стане поредният голям концерн, представящ сериен електрически модел. От Щутгарт избират това да е кросоувър с дължина 4.76 метра, двойно предаване и мощност 408 конски сили. Багажният обем е приблизително 500 литра.

"Мерцедес" EQC има автономност от над 450 километра и се задвижва от два електромотора. Те успяват да изстрелят тежащия почти 2.5 тона кросоувър до 100 км/ч за 5.1 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 180 км/ч, а разходът на ток - 22.2 киловатчаса на 100 км.

Водачът на EQC може да избира между пет режима на шофиране - комфортен, комбиниран, за максимален пробег, спортен и индивидуален. Литиево-йонната батерия на ;foe.d е с енергиен капацитет 80 киловатчаса. Автомобилът е оборудван със зареждащо устройство с водно охлаждане, подходящо за използване у дома или в обществени станции. Колата може да ползва зарядни станции с максимална мощност до 110 киловата, като от най-мощните от тях за около 40 минути батерията може да бъде заредена до 80%.

"Мерцедес" EQC е оборудван с най-новото поколение системи за помощ при управление. В пакета Driving Assistance се включват нови функции като прогнозна адаптация на скоростта при приближаване до колона от автомобили, автономно придвижване в колона и други.

Дневник