Полицията в Лас Вегас е подновила разследване за сексуално насилие от 2009 г. по искане на жена, която обвинява футболната звезда Кристиано Роналдо в изнасилване.

Катрин Майорга твърди, че е била нападната от петкратния носител на "Златната топка" в хотелска стая. Роналдо отрече обвиненията, които бяха публикувани първо във в. "Шпигел", и ги определи като "фалшива новина". Адвокатите на 33-годишния португалец дори обявиха, че ще заведат дело за клевета срещу германския вестник.

Според информацията в "Шпигел" Майорга е подала оплакване в полицията малко след предполагаемия инцидент. Твърди се, че през 2010 г. футболистът и американката са сключили извънсъдебно споразумение. Роналдо е платил 375 хиляди долара, а жената се е ангажирала да не говори за обвинението.

Сега адвокатите на Майорга се опитват да обявят споразумението за неразкриване на информация за невалидно, пише Би Би Си.

Полицията в Лас Вегас потвърждава, че е водила разследване по жалба от юни 2009 г., но добавя, че тогава не е имало заподозрян по случая. "По време на изготвянето на доклада жертвата не предостави данни за местонахождението на инцидента или описание на заподозрения", се казва в изявлението.

"От септември 2018 г. делото е възобновено и нашите детективи разследват предоставената информация", допълва полицията в Лас Вегас.

Дневник