С произведения на Панчо Владигеров и с концерт-спектакъл “Времето на Амадеус” в изпълнение на вокален състав BELLA VOCE при Софийската филхармония утре ще се открие официално Международният конкурс за камерно пеене.

Изпълнителите ще представят пред шуменската публика произведенията на Панчо Владигеров - „Спомен“ от Пет силуета за пиано оп. 66 и „Чудила се й мила мама“ от цикъла Шест български народни песни оп. 42 и спектакъла „Времето на Амадеус“, един вдъхновяващ концерт от песни и ансамбли на Моцарт, Бах, Томас Арне, Карл Филип Емануел Бах, Салиери, Хайдн, Шулц.

На сцената ще излязат Елена Механджийска - сопран, Мария Яковчева - сопран, Росица Павлова-Инджева - мецосопран, Стефани Кръстева - сопран. Спектакълът е със специалното участие на Емил Павлов - тенор, Петър Данаилов-баритон, Маргарита Илиева – пиано. Режисьор на спектакъла е Петко Бонев.

Официалното откриване е  в 19.30 ч. в залата на Народно читалище „Добри Войников-1856“.

След официалното откриване от вторник в рамките на 5 дни шуменци и гости на града ще могат да проследят трите тура на конкурса. Връчването на наградите и заключителния концерт на победителите е в събота, 13 октомври от 11.30 ч. в концертната зала на читалището.

Изявите на участниците по време на състезателните турове, както и концертите са със свободен вход.

ШУМ.БГ