Днес се провежда първи тур на конкурсната програма от Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“. Вчера след теглен жребии от участниците в двете категории бе определен реда по състезателни номера на всеки участник.

С първи номер при категория жени ще се състезава Светлана Иванова, втора е Жана Маринова, трета по ред Пламена Гиргинова, четвърта Мария Ирел, пета – Петя Петрова, шеста- Пейксин Ли – Сингарпур, Нона Кръстникова и девета – Радостина Павлова.В категория мъже ще се състезават четири изпълнители – Марио Бойчев, Август Методиев, Михаил Михайлов и Боян Савов.

Прослушването в категория мъже започва по реда на изтеглените състезателни номера от 11.00 часа в концертната зала на Народно читалище „Добри Войников – 1856“, а при категория жени от 15.00 часа.

Според изискванията за участие в конкурса изпълнителите-мъже и жени са на възраст над 18 г.  Те ще се състезават в три тура, открити за публика, като във втори и трети тур задължително се изпълнява творба на Панчо Владигеров, за която участниците се състезават за наградата „За най-добро изпълнение на произведение от Паннчо Владигеров“. 

Изпълнителите ще бъдат оценявани от жури с председател Александрина Милчева, една от емблематичните певици на България с изключителни постижения в областта на камерното пеене. В състава на журито са още проф. Павел Герджиков, проф. Нико Исаков, Клаудия Виска /САЩ-Австрия/ и Джон Грос /САЩ-Австрия/.

ШУМ.БГ